12 augusti 2023
11:00

Referat: Långshyttans AIK FK - Gustafs GoIF

På en vattensjuk och knappt spelbar Klosterliden var det dags för omgång 12 i årets södersexa.
Vi testade ett nytt spelsystem (3-5-2) för att kunna vara mer oförutsägbara i vårt spel. Vi börjar sätta press redan från start men i femte minuten slår Långshyttan en långboll mot sin notoriska målskytt som lyckas placera bollen förbi en halkande Gustav i målet. Vi tar nya tag och tar återigen över bollinnehavet. Planen är hal och bollen rullar dåligt vilket blir en utmaning. Runt 10 minuter in i matchen skapar vi ett par farligheter. Det första var en hörna som Simon nickar mot mål men blir snuvad med minsta marginal då bollen rensas undan på mållinjen. Det andra är Joel som efter att ha sprungit sig fri slår bollen tätt utanför stolpen. I 26:e minuten spelar Elias in bollen i straffområdet och Sebbe kvitterar.
I 35:e minuten studsar bollen fram till en Långshyttespelare som skär in mot Gustav som återigen halkar när gräset släpper på ytan. 2-1 skjuts in i vårt mål. Det resultatet står sig halvleken ut. Trots ljusglimtar i spelet så beslutar vi att återgå till en trygg 4-4-2 i halvtid. Vi kommer överens om att börja andra med hög press och stressa motståndarna i början. Vi skapar lägen men lyckas inte få in bollen. Det mesta spelet är på motståndarnas planhalva men vi får vänta till 67:e minuten då William spelar fram Axel som enkelt rullar in 2-2. I 74:e matchminuten får vi en frispark halvvägs in på offensiv planhalva som Lenne skjuter direkt i mål. 2-3 är ett faktum och tre sköna pinnar in på kontot. Härligt att se hur vi kämpar som ett lag i hela 90 minuter och trots dålig plan inte viker ner oss när det gäller.
Nästa match är även den på bortaplan, Husby borta på söndag den 20:e augusti.